חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

סלימאן נ' חשאן מדיקל סנטר בע"מ

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום ירושלים
12478-06
24.8.2011
בפני :
עירית כהן

- נגד -
:
עבדין סלימאן
:
חשאן מדיקל סנטר בע"מ
החלטה

החלטה

לפניי בקשת הנתבעת לעיכוב ביצוע פסק הדין שניתן על ידי ביום 2.5.11.

הנתבעת הגישה ערעור על פסק הדין. לטענת הנתבעת, אם יתקבל הערעור היא תתקשה להיפרע מן התובע את הכספים שישולמו לו, ברמה גבוהה מאוד של סיכון וזאת משום שכפי שעולה מהעדויות ומהראיות בתיק, התובע שוהה ושהה מאחורי סורג ובריח משך למעלה מארבע וחצי שנים, הוא חלפן כספים נודד שאין לו כתובת קבועה לעסקו והוא חולה ונוטל עשרות תרופות. עוד טוענת הנתבעת כי גם כתובתו הפרטית של התובע לא צוינה מעולם בכתבי בי הדין.

הנתבעת טוענת כי סיכויי הערעור שהגישה גבוהים שכן הערעור מתייחס לשאלות משפטיות מעניינות, וכי לאור האמור גם מאזן הנוחות נוטה לטובתה.

הנתבעת מבקשת כי יותר לה להפקיד את הסכום שנפסק בקופת בית המשפט, כך שיימסר לתובע אם יידחה הערעור שהגישה ויחזור לידיה אם יתקבל. הנתבעת אף הודיעה כי הציעה לתובע כי הסכום שנפסק יופקד בחשבון נאמנות על שמו, אך התובע סירב להצעה.

לטענת התובע לא הראתה הנתבעת נסיבות המצדיקות חריגה מן הכלל לפיו אין לעכב את ביצועו של פסק דין כספי.

התובע טוען כי סיכויי הערעור נמוכים לאור דחיית גרסתה העובדתית של הנתבעת בפסק הדין, כי התשובה לשאלה המשפטית שמעלה הערעור היא ברורה וכי הנתבעת לא הביאה כל טענות חדשות שלא נטענו כבר במסגרת סיכומיה.

עוד טוען התובע כי בעדותו הצהיר כי איננו סובל מקשיים כלכליים וכי מחלתו ושהותו בכלא אינם פוגעים ביכולתו הכלכלית. לעניין היעדר הכתובת טוען התובע כי כבר בבקשה לביצוע השטר נשוא פסק הדין הצהיר על כתובתו וכך גם בתשובות לשאלון שנשלח על ידי הנתבעת וכי זו היא כתובתו עד היום. לטענת התובע הנתבעת לא הוכיחה את טענתה כי לא תוכל להיפרע ממנו ולא הגישה ראיות בעניין זה.

כפי שנפסק, עיכוב ביצוע יינתן מקום בו מתקיימים שני תנאים:

א. למבקש סיכויי הצלחה בערעור שהגיש.

ב. אם יזכה המבקש בערעור, לאחר שפסק הדין כבר בוצע, יהא זה מן הנמנע או קשה להשיב את המצב לקדמותו.

הנתבעת לא תמכה את טענותיה בראיות חדשות, אך כפי שנפסק, יכולה היא להסתמך על פסק הדין והפרוטוקולים בתיק כבסיס לבקשה (ע"א 979/06 עזבון אלזר נ' לביא (פורסם במאגרים, 16.4.07)).

התובע העיד כי הוא מצוי בכלא מזה כארבע שנים (עמוד 2 לפרוטוקול מיום 21.12.10) וכי הוא חולה (עמוד 4 לפרוטוקול), אם כי לפי עדותו יש בידיו כספים (עמוד 7 לפרוטוקול).

העברת הסכום לתובע כבר עתה עלולה להוליך את התובע להוצאת הכספים, או השקעתם, דבר שעלול להקשות על קבלת הכספים חזרה אם יתקבל הערעור.

באיזון שבין חששות אלו ובין אינטרס התובע בקיום פסק הדין שניתן לטובתו, נראה כי יהיה זה צודק לעכב את ביצוע פסק הדין.

אני מורה אפוא, על עיכוב ביצוע פסק הדין.

ביצוע פסק הדין לא יעוכב אם יסכים התובע כי הסכום יופקד בידיו הנאמנות של בא כוחו עד למתן פסק הדין בערעור.

ניתנה היום, כ"ד אב תשע"א, 24 אוגוסט 2011, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>